Bosklassen: dag 3

Bosklassen dag 3, deel1: de Megalieten van Wéris. Dag drie begon voor sommigen blijkbaar met een ontspannende groepsmassage. Zeker een goed idee voor wie naar het programma gekeken had. Na een meditatiemoment met monitor Sam op een van de dolmen trokken we resoluut naar boven, op naar de ‘witte steen’. De ‘duivel’ nam intussen een hoofdrol voor zijn rekening in de vele, spannende verhalen en op de koop toe stond zijn bed even verder in het bos. Dat de enkelingen die het waagden om dit bed aan te raken of -erger nog- met stokken te bestoken op de verdere tocht al te maken kregen met enkele ongemakken, verbaasde ons dan ook niet

Durbuy 3-1

Bosklassen dag 3, deel 2: Avonturentocht. De stappenteller draaide vandaag op volle toeren en die stappen hebben we niet meteen op vlak terrein afgelegd! Sommige zelfs hoog boven de grond, maar wel goed beveiligd! Op het einde van dit deel werden we dan ook beloond met een ‘Death Ride’, die iedereen vlot overleefd heeft. Fantastisch trouwens om te zien dat iedereen aan alle activiteiten durft meedoen, zeker dankzij de duwtjes in de rug van klasgenoten en het enthousiasme van de monitoren … er zijn hier al heel wat drempeltjes overwonnen en het waren ook nog niet de laatste van de dag!

Durbuy 3-2

Bosklassen dag 3, deel 3: Speleologie/Fakkeltocht. Na een tussentijdse opkikker (lekkere frietjes met stoofvlees), begaven we ons naar de laatste grote uitdaging van de dag: het onvoorspelbare gangenstelsel van een grot in onze buurt. De kinderen waren hier duidelijk in het (fysieke) voordeel tegenover de leerkrachten/begeleiders. Maar niemand steekt daar nu nog ergens vast en onderweg waren er opnieuw heel wat mooie momenten van onderlinge motivatie. Om onze stappenteller naar een recordhoogte van 39848 (!) te brengen, deden we er nog een gezellig fakkeltochtje bovenop. Zonder het te beseffen hebben we dus (ook) gewerkt aan ons doorzettings- en uithoudingsvermogen. Een ferme bravo voor iedereen … nog snel een dik verdiend ijsje, een verkwikkende douche en nu zzzzzzzzzzzz!!!!

Durbuy 3-3